Sådan passer du på din hund i varmen

Sådan passer du på din hund i varmen

Endelig har sommeren ramt Danmark, og vi nyder det! Vi skal ud i varmen efter mange kolde måneder, og dagene bliver lange og lyse. 

Det er almen logik, at hunden ikke skal efterlades i bilen på en varm sommerdag, men her kommer den lige igen: EFTERLAD IKKE HUNDEN I BILEN PÅ EN VARM SOMMERDAG! 

Derudover er der en række andre ting, man skal være opmærksom på om sommeren, så din bedste ven har det godt. Derfor har vi skrevet dette indlæg, så du kan passe godt på din hund i sommeren og varmen. 

1) Din hund kan også blive solbrændt

Nogle er ikke klar over, at hunden faktisk også kan blive solbrændt. Selvom, at hunden oftest søger skygge og kølige steder at være, bør du alligevel være opmærksom, især hvis i skal på stranden, eller være i solrige områder over længere tid. 

Din hund kan blive solbrændt på næsen, ørerne, rundt om øjnene, på alle områder, vor pelsen er tynd eller kort – og så på maven. Mange tror, at maven er et “safe place”, fordi den altid er i skygge, men det viser sig, at solen kan reflektere i jorden og op på hundens mave. Symptomer på solskildning hos hunden kan ofte være rødme, særlig følsomhed, smerter eller en klagen, når hunden vasker sig på området. 

Det er især hvide hunde, lyse hunde, hunde der lider af pelstab og hunde med ingen eller meget lidt pels, som er i risikozonen for at blive solbrændt. 

For at beskytte din hund, kan du få solcreme, der er lavet til hunde. Du kan få både cremer og spray, og på de fleste hunderacer, kan du nøjes med at fokusere på de udsatte områder nævnt ovenfor. 

Vær opmærksom på at du IKKE bruger solcreme, der er lavet til mennesker, da disse ofte indeholder stoffer, som hunden tager skade af, hvis den slikker det af. 

2) Forbrændte poter

Husk at veje, sand og andre overflader virkelig kan forbrænde din hunds trædepuder om sommeren. Overfladerne bliver meget varme i løbet af dagen, og derfor bør du gå tur med hunden om morgenen og om aftenen. Her er overfladerne køligst. Du kan altid teste en overflade ved at bruge din egen hånd. Læg hånden på overfladen og mærk efter. Gør det ondt på dig vil det også gøre ondt på din hund. 

3) Undgå dehydrering

Din hund skal altid have ubegrænset adgang til frisk og køligt vand. Både inde og ude. Du kan med fordel putte isterninger i vandet, så vandet holder sig køligt og motiverer hunden til at drikke mere vand. Du kan også benytte dig af vådkost henover sommeren for at øge væskeindtaget ved hunden. 

4) Brug kølemåtter og andre cooling produkter

Der findes et utal af cooling produkter til hunden – herunder kølemåtter. En kølemåtte er let at have med og er et super redskab til at give hunden en mulighed for at køle lidt ned. Når hunden lægger sig på måtten aktiveres køleelementet og overfladen på måtten bliver kold. 

Hos AB Pet Toys har vi flere cooling produkter til hunden, og du kan se dem lige her. 

5) En kold skyller 

Sæt lidt ekstra tid af til at forkæle hunden med et køligt bad eller en tur med vandslangen på de varme dage. Du kan også tage hunden med på stranden, hvis din strand tillader hunde, og lege i vandet. Husk dog, at ikke alle hunde er lige gode til at svømme, og en redningsvest til hunde kan være en fordel i nogle tilfælde. 

Har du spørgsmål til din hund, håndtering af varme eller andet, så kontakt endelig Annette, som sidder klar til at hjælpe!